Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ünnepi megemlékezés

2016.10.22

Iskolánk tanulói és településünk lakói 2016. október 21-én délután a Művelődési Házban emlékeztek meg az 1956 októberének eseményeiről. Nagy Noémi igazgató köszöntő szavai után a résztvevők közösen elénekelték a Himnuszt. Ezt követően Kovácsné Véber Eszter alpolgármester mondott ünnepi beszédet:

- „Vigyázz nagyon magadra, hogy ne feledkezz azokról, amiket saját szemeiddel láttál, ne vesszenek el emlékezetedből egész életedben. Ismertesd meg azokat fiaiddal és unokáiddal is!” – idézte a Bibliai gondolatokat.

- Minden nép életében, összetartozásában és megmaradásában meghatározó jelentőségű, hogy milyen módon ápolja a múltját, és adja tovább tapasztalatait, történeteit, történelmét a következő generációknak. A bibliai időkben minden ünnepen el kellett mondani annak az ünnepnek a történetét, hogy a gyerekek felnőve elmondhassák a saját gyerekeiknek. Amikor a nemzeti ünnepeinken összegyűlünk, felnőttek és gyerekek, ugyanezt tesszük.

Majd a korszak hangulatát a 8. és 6. osztályos diákjaink idézték meg: azokról a 60 évvel ezelőtt élő fiatalokról szóltak, akik példát mutattak a világnak a szabadság tiszteletéből. A műsort Györkösné Barát Anikó tanárnő állította össze.

Az ünnepi megemlékezésen tanulóink példamutató magatartásukkal is megadták a tiszteletet 1956 hőseinek. (SA)

 

dsc07473.jpg

 

A mappában található képek előnézete Október 23. Ünnepi megemlékezés