Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ünnepélyes tanévnyitó

2016.09.15

Tanévnyitó az iskolában

Augusztus 31-én délután tartotta az általános iskola tanévnyitó ünnepségét. Kedves hagyomány az iskolában, hogy az első osztályos tanulók a nyolcadikos diákok vezetésével az óvodától vonulnak a Művelődési Ház udvarára. A Himnusz hangjai után vidám versekkel és dalokkal köszöntötték a gyerekek az új tanévet. Ezután Nagy Noémi igazgató vette át a szót, s beszédében, a nyár legemlékezetesebb pillanatainak felidézése mellett, külön szólt a nyári felújítási munkálatokról: kiemelte a fenntartó által finanszírozott tornaterem megújulását, s a tantermek megszépülésében a példaértékű szülői közösségek összefogását méltatta:

- A szülők összefogásának és munkájuknak köszönhetően a 3. és 4. osztályos tantermek újultak meg. Emellett a szülői munkaközösség sem tétlenkedett. Kreatív ötleteiknek köszönhetően padok és asztalok kerültek az udvarra. -mondta az igazgató. Majd személyesen név szerint is köszöntötte az első osztályosokat, s emléklapot adott át mindenkinek a jeles nap alkalmából. Végezetül Tóbel János polgármester szintén a nyári önkormányzati felújításokról beszélt:

 - Az önkormányzat teljes egészében felvállalta a magyar terem, egyben Községi Könyvtár felújítását. A munkálatokat szinte teljesen az önkormányzat dolgozói, a közhasznú foglalkoztatottak és a nyári diákmunkások végezték. A terem berendezéséhez a székeket az Eötvös Károly Megyei Könyvtár fogja biztosítani. Úgy gondolom, a helyi összefogásnak legalább akkora ereje és jelentősége van, mint egy pályázati támogatásnak. Itt szeretném megköszönni minden szülőnek és dolgozóimnak azt a felelősségteljes hozzáállást és munkavégzést, amit annak érdekében végeztek, hogy az iskola megújulva fogadhassa az idei tanévben is a gyermekeket. – fejezte ki köszönetét a polgármester.

A tanévnyitót követően a tanulók és a megjelentek átvonultak az iskolába, ahol megtekintették a megújult könyvtárat és tantermeket.

A 2016/2017-es tanévben első osztályos tanulók: Balogh Jázmin, Berke Luca Berke Rebeka, Czibor Ádám, Czibor Bálint, Czigler Virág Mária, Czuppon Patrik, Farkas Armandó, Horváth Liliána, Inhof Natália, Kalmár Alex, Lakatos László, Lakatos Lorenzó, Leskovics Stefánia, Lorbert Dávid István, Nagy Otília, Németh-Gönczöl Dominik, Pintér Tamara, Rózsa Máté, Savanyu Vanda, Szabó Illés István, Szabó Krisztofer Leó, Szecsődi Kitti, Szigeti Zsombor, Takács Barnabás Tamás, Tűzhányó Balázs,Vizi Rebeka.

Osztályfőnök: Kusicza Edit

evnyito16.aug..jpg