Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vigyázat csúszik!

2015.12.06

Bár még csak az ősz végén járunk, de már lehetőségünk volt belekóstolni a téli sportok egyikébe.  Összevont testnevelés óra keretében meglátogattuk az ajkai korcsolyapályát.

Az osztályból két diáknak volt már kori cipő a lábán, de évek óta nem gyakorolták ezt a sportot.  Görkorcsolyázni viszont majdnem mindenki tud, ezért bátran indultunk neki a jég meghódításának. A pálya üzemeltetőjének köszönhetően másfél órára csak „miénk volt a tér”. Lehetőségünk volt korcsolya bérlésére is, így minden feltétel adott volt egy kellemes testnevelés órához.

A kezdeti lelkesedés egy kicsi félelemmel vegyült, amikor pengeélen kellett először a jégre menni. Az első lépésekhez nagy segítséget nyújtott a korlát, amiben megkapaszkodhattunk. Kiderült, hogy vannak közöttünk „profik”, akik minden gyakorlás nélkül is magabiztosan csúsznak a jégen, és kissé bizonytalankodók, akiknek először bizony kapaszkodni kell! A pályán töltött másfél óra alatt történtek hatalmas esések, nagy nevetések és erőpróbák: talpra állni sem volt könnyű, de egy koppanás után sem egyszerű újra a jégre menni. Mindenki feszegette a határait bátorságból!

Az osztály jelesre vizsgázott ezen a napon: figyelmesen, óvatosan viselkedtek ebben az új közegben, és az óra végére mindenki segítség nélkül korcsolyázott.

Köszönet a szülőknek, akik segítségünkre voltak utazásban, cipőcsatolásban és bátorításban és az üzemeltetőnek a lehetőség biztosításában.

                                                           Antal Melinda és a 3. b osztály

korcsolyazashh.-masolata.jpg