Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szalai Miklós Emlékverseny (délelőtt)

2016.05.14


Iskolánk minden év májusában megemlékezik névadója Dr. Szalai Miklós esperes halálának évfordulójáról. Ekkor rendezzük meg hagyományos Emlékversenyünket is, melyre délután a térség általános iskoláiból érkeznek a négyfős csapatok. Délelőtt a közös élmények, az együttes gondolkodás és tevékenykedés hatására az iskola egy olyan közösségi színtérré alakult, ahol felnőtt és gyerek tagjai kötetlenebb formában, de aktív résztvevőként dolgoztak és játszottak együtt.  

Az iskola tanulói csapatokat alkotva több állomáson oldottak meg feladatokat. A felkészülés az előzetes gyűjtőmunkákkal már az előző héten megkezdődött.  Az alsós tanulók 6 csapatban versenyeztek. Sajnos az esős időjárás miatt a tankertbe nem tudtunk lemenni, így a gyógynövényeket vágott és cserepes növények alapján kellett Anita néninél felismerni. Melinda néni rejtvénnyel, Robi bácsi gyógynövényes dallal várta a csapatokat. Edit néni a tornateremben alakította ki „horgásztavát”, ahonnan a környezetszennyező szemeteket kellett kihorgászni és a megfelelő szelektív gyűjtőbe elhelyezni. Andi néni az egészséges táplálkozás fontosságára hívta fel a figyelmet, Nóra néni  Dr. Szalai Miklós életrajzából kérdezett, puzzle-t raktak ki nála a gyerekek  és aktivitivel is színesítette a programot. A felső tagozatosok is csapatokat alkotva járták végig a helyszíneket. Edit néninél természetesen még a matematika is előkerült, de egy kicsit könnyedebb formában. Ételek fehérje és szénhidrát tartalmát kellett kiszámolni. Orsi néninél egészséges életmóddal kapcsolatos szólásokat kellett kirakni és elmutogatni. Zsolti bácsi Dr. Szalai Miklós munkásságáról kérdezett. Bea néni totóval várta a gyerekeket. Anikó néninél nemzeti parkjaink kerültek előtérbe. Tibor bácsi pedig a környezetvédelem aktuális kérdéseiről kérdezett. Bianka néni már sportosabb feladatokkal készült.
Habár minden csapat nem lehet dobogós helyezett, de úgy gondoljuk valamennyi csapat győztesként zárta a délelőttöt, hiszen a megszerzett hasznos és praktikus ismeretanyag tovább bővíti eddigi tudásukat. Az eredményhirdetéskor minden csapattag ajándékban részesült, a győztes csapatok fődíja egy-egy torta volt, amelyet ezúton is köszönünk Bihrerné Sulyok Veronikának. (S.A.)

Alsós csapatok végeredménye:

1.     helyezett „Szalai Manók” csapat

2.     helyezett „A legjobb gyógynövények” csapat

3.     helyezett „Kakukkfüvek” csapat

4.     helyezett „Gyógynövények” csapat

5.     helyezett  „Szalai” csapat

6.     helyezett „Kamillák” csapat 

 

Felsős csapatok végeredménye:

1.     helyezett 1. csapat        (vezető: Bakos Dalma)

2.     helyezett 6. csapat        (vezető: Sipőcz Erik)

3.     helyezett 7. csapat        (vezető: Schvarczkopf Kinga)

4.     helyezett 5. csapat        (vezető: Szőke Péter)

5.     helyezett 2. csapat        (vezető: Domonkos Milán)

6.     helyezett 4. csapat        (vezető: Kovács Bonita)

7.     helyezett 3. csapat        (vezető: Kiss Dávid)

Gratulálunk!

szalai-verseny2016.de42.jpg

 

A mappában található képek előnézete Szalai Miklós Emlékverseny (délelőtt)