Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bronzérmes Vadmókusok

2016.05.24

 

4. osztályos tanulóink az idei évben nagyon aktívan vettek részt a különböző tanulmányi versenyeken. Ezek közül kiemelkedik, a Kis Fürkész természetismereti és természetvédelmi verseny. Kusicza Edit osztályfőnök és felkészítő pedagógus a következőket mondta el a versenyről:

- Ez a verseny négy fordulóból állt. Három forduló levelezős formában, a negyedik pedig a döntő élőben. Minden évszakban kaptunk egy feladatlapot, amelyet ki kellett tölteni a megadott határideig, majd visszaküldeni. A feladatok: madárismeret, gombaismeret, hagyományőrzés / ősszel a Márton nap, télen az advent, tavasszal húsvét / témakörökből kerültek ki. Minden évszakban volt terepgyakorlat is. Ősszel terméseket kellett keresni, télen lábnyomokat, tavasszal a virágos fák körüli rovarokat kellett megfigyelni.

Két csapattal indultunk:

Vadmókusok: Perger Sára, Savanyu Klaudia, Boros Brúnó, Kovács Zsuzsanna

Erdőlakók: Boldizsár Bence, Dallos Kíra, Lendvai Flóra, Busznyák Ferenc.

Összesen 112 csapat nevezett a versenyre. A 3. forduló után az Erdőlakók a 62. helyen végeztek, a Vadmókusok a 3. helyen. Az első 6 csapatot hívták be az országos döntőbe, amit Salgótarjánban rendeztek Május 20-21-én. Így a Vadmókusok utaztak. Pénteken délután az eddigi feladatlapok anyagából kellett kitölteni egy tesztlapot. A nap többi részében túráztunk, Öko-háborút vívtunk, majd este Rókavadászatot tartottunk. Másnap délelőtt a versenyzők egy két órás túrát tettek a Salgó hegyre. A túra során elhangzottakból kellett utána megírni a verseny második részét. A két teszt eredménye után hirdettek helyezéseket. Nagyon szoros volt a verseny, fél pontokon múltak a helyezések. Mi itt is dobogósok lettünk, a harmadik helyet szereztük meg.

Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert nagyon sokat készültek, s igazán megérdemelték ezt a kirándulással egybekötött 3. helyezést. Ezúton köszönjük az Önkormányzatnak a falubuszt, s külön köszönjük, Zsolti bácsinak, hogy vállalta a vezetést!- mondta a tanítónő. (SA)

Gratulálunk a diákoknak és Kusicza Edit felkészítő tanítónak!

767b8e5e-d3b1-439d-87c2-ae8ffa00f98e.jpg