Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szalai Miklós Emléknap (délelőtt)

2014.05.09

 

Iskolánk minden év májusában megemlékezik névadója Dr. Szalai Miklós esperes halálának évfordulójáról. Ekkor rendezzük meg hagyományos Emlékversenyünket is, melyre a térség általános iskoláiból érkeznek a négyfős csapatok. Az egésznapos programsorozat már reggel elkezdődött. Az iskola tanulói csapatokat alkotva több állomáson oldottak meg feladatokat.  Az alsós tanulók 5 csapatban versenyeztek. Klári és Réka néni a tankertben várta a gyerekeket, ahol betegségekre kellett gyógynövényeket keresni az ágyásokban. Melinda néninél keresztrejtvény várta őket. A betűhalmazból az év madarának a neve is felbukkant. Edit néni gyógynövényekről szóló villámkérdésekkel bombázta a csapatokat. Nóra néninél pedig a szelektív hulladékgyűjtésben jeleskedhettek. Anita és Bianka néninél az egészséges életmód köré épültek a feladatok.
A felső tagozatosok is csapatokat alkotva versengtek a tornateremben. A feladatok gazdag tárháza várta itt is tanulóinkat. A környezetvédelemmel kapcsolatos keresztrejtvény, az egészséges életmódról kakukktojás, a gyógyteakóstolás, a Nemzeti parkokról puzzle kirakása csak néhány a számos feladat közül. Az ügyeskezűek illatzsák varrással is próbálkozhattak. A kerti munkák iránt érdeklődők pedig a szakszerű virágültetés fortélyait sajátíthatták el.  Tibor bácsi pedig egy kis mozgásos felfrissülést ajánlott az udvaron.
Habár minden csapat nem lehet dobogós helyezett, de úgy gondoljuk valamennyi csapat győztesként zárta a délelőttöt, hiszen a megszerzett hasznos és praktikus ismeretanyag tovább bővíti eddigi tudásukat. Bár versenyen kívül iskolánk felső tagozatos Csipkebogyó csapata (Kovács Anna, Kovács Bogáta, Vajai Boglárka, Kiss Alexandra) is remekelt a délutáni emlékversenyen.  
 

Eredmények:

Alsó tagozat: 

1.      helyezett  Szalai Miklós csapat (Inhof Kiara csapata)

2.      helyezett Kamillák csapat

3.    helyezett Kakukkfű csapat

Felső tagozat: 

1.      I. csapat (Cséri Viki csapata)

2.      IV. csapat (Noszlopi Ádám csapata)

3.      II. csapat (Domonkos Adrienn csapata) 

4.      V. csapat (Tárnok Martin csapata)

         5.      VI. csapat (Mráz Dániel csapata)

  6.      III. csapat (Darvas Mónika csapata)

Ezen a napon a közös élmények, az együttes gondolkodás és tevékenykedés hatására az iskola egy olyan közösségi színtérré alakult, ahol felnőtt és gyerek tagjai kötetlenebb formában, de aktív résztvevőként dolgoztak és játszottak együtt.  

img_0066.jpg

 

 

 

A mappában található képek előnézete Szalai Miklós Emléknap (délelőtt)