Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Leendő elsősök az iskolában

2014.04.08

Bemutattuk iskolánkat az érdeklődő nagycsoportos gyerekeknek és szüleiknek. Az óvodás gyermekek, ha még csak néhány órára is, de már iskolások lehettek. Büszkén jelentkeztek és osztották meg gondolataikat társaikkal. Az órák után a gyermekek együtt tízóraiztak iskolás társaikkal. Ezidő alatt szüleik az iskolában folyó nevelési oktatási munkáról kaphattak ismertetőt. Nagy Noémi igazgató az iskola nevelés és oktatási programjáról beszélt:

- Iskolánkban kiemelten, - szinte minden tantárgyba beépítve - kezeljük a tanulási képességek magas szintre történő fejlesztését. Hiszen ezek nélkül nem lehet megfelelő szinten elsajátítani az egyes tananyagok követelményeit. A kooperatív (együttműködésen-alapuló) tanulási technikák alkalmazása pedig a társas kapcsolatokban is gyümölcsözőnek bizonyul. Az ezek mellé kiépített informatikai oktatási háttér (számítógépek, digitális táblák, tananyagok) pedig a minél sokoldalúbb információs bázist biztosítják. Hisszük, hogy mindenki tehetséges valamiben, ezért tanulóinknak olyan tevékenységeket, versenyeket ajánlunk és biztosítunk, amelyekben kipróbálhatják magukat és ezáltal sikerélményhez jutnak. Ökoiskola révén a környezet- és egészségtudatos szemléletformálás iskolánk fő profilja. A falu szellemiségét meghatározó „halimbai füvespap” munkásságának példaként állítása pedig tanulóink személyiségformálásának kiemelt és kihagyhatatlan lehetősége.

Tóthné Horváth Nóra tanítónő pedig az alkalmazott olvasástanítás módszeréről szólt.  Véleménye szerint: az olvasástanítás-tanulás egy titkos út. Csodálatos ösvény, amelyen végigmenni is öröm, akár a terelgető tanító, akár a terelgetett kisdiák szerepében járunk rajta. A legfontosabb, hogy a közöttük lévő viszony legyen bizalomra épülő, harmonikus. Iskolánkban már évek óta a kompetencia alapú program keretében, a Meixner-módszert alkalmazva terelgetik a kis nebulókat az olvasóvá válás derűs ösvényén. Az ismertető után a szülők is feltehették kérdéseiket. A napot játékos sportvetélkedő és kézműves foglalkozás zárta.

 

img_0018.jpg

 

 

 

A mappában található képek előnézete Leendő elsősök az iskolában