Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alapítvány

 

Szalai Miklós Iskolafejlesztési Alapítvány

Cím 8452 Halimba Petőfi u. 39
Telefon/fax 06 - 88 / 237 - 006
 E-mail cím  iskola@halimba.hu, halimbasuli@gmail.com
Elnök  Györkösné Baráth Anikó

 

Az oktatás és nevelés színvonalának emelésére jött létre 1996-ban a Szalai Miklós Iskolafejlesztési Alapítvány, egy pedagógusnak és egy helyi képviselőnek köszönhetően. Az alapítvány célja: hogy segítsék a gyermekközpontú iskola kialakulását, működését, a nevelés és az oktatás hatékonyságának növelését, ösztönözve ezzel az eredményességet és a sokszínűséget, a pedagógiai munka tartalmi fejlesztését. 

Az alapítvány által létrehozott díjak, kitüntetések: 
1. Szalai –díj, melyet kizárólag 7-8. osztályos tanuló kaphat, meg, aki aktívan részt vesz az iskola hagyományőrző programjain. 
2. Az év tanulója címet 4-5-6-7-8. osztályos tanuló kaphatja, akinek tanulmányi eredménye jeles, illetve példás a magatartása és szorgalma. 
3. Közösségi programok támogatása. Hozzájárulás az Erdei Iskola és a nyári táborok költségeihez, színházlátogatás utazási költségének, belépőjegyeinek finanszírozása. Tanulmányi versenyek nevezési díjának fedezése. 
 
Az alapított díjak átfogják az iskolai munka mindazon szakterületeit, ahol a tanulói teljesítmények viszonylag objektíven mérhetők, és tükrözik azt a sokszínűséget, melyet a tanítványok képviselnek a különböző megmérettetések színterein. Azt remélik, hogy a díjak elvezetik tanítványaikat a saját élményű tanuláshoz, a szellemi értékek felismeréséhez – az elanyagiasodott, mindent pénzre lefordító világunkban. 

Az alapítvány bankszámlaszáma: 117 480 38 - 200 200 55