Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Unaloműző tábor -felsős

2017.07.29

Az idei évben az Erzsébet program sikeres pályázatából tudtuk megszervezni az Unaloműző tábort, ahol felső tagozatos tanulóink július 24 és 28 között élvezhették a felhőtlen kikapcsolódás örömét. Napi ötszöri bőséges étkezés, póló és a rengeteg program várta a 33 gyermeket: sportágválasztó sportjátékok, kézműves foglalkozások, zene - tánc, társasjátékok, kalandpark, bobozás valamint strandolás az ajkai Kristályfürdőben és Zánkán. 

 

Az első napon az időjárás borongós arcát mutatta, de a tervezett program egy kissé módosítva, de megvalósult. Igaz a második csapat már nem tudott az emlékházba lemenni, de kárpótolta őket az a sok gyümölcs, amelyből a délelőtt folyamán gyümölcssalátát készítettünk. A délutáni táncházra, már kellemes idő várta Ramasz Lászlót, aki western hangulatot teremtett a country tánc alaplépéseinek tanításával.  A második napon Ajkára kirándultunk, ahol a sportágválasztó programon a szivacskézilabda, az aerobik és a foci alapjaival ismerkedtünk meg. A délelőtti mozgást egy levezető séta zárt a Tó – vendéglőig. Ebéd után pedig már a nap is kisütött. Így a délután további részét az ajkai strandon töltöttük.  A következő napon 9 órakor már úton és buszon voltunk Balatonfűzfő felé. Úti célunk a Serpa kalandpark volt.  Félelmünket és tériszonyunkat leküzdve, de végigmentünk a Pöttyös családi pályán, majd mindenki eldönthette, hogy íjászkodik, falat mászik vagy lecsúszik a drótkötél csúszdán. Ebéd után pedig a bobpálya kínálta az adrenalin löketet.  Csütörtökön az előző napi/éjszakai zord időjárás átrendezte a programot, hiszen a Róling tanyához vezető út sártengerré változott. A lovaglás és horgászat helyett a Művelődési házban maradtunk. Ezt a napot nevezhetjük kívánság napnak is, hiszen a gyerekek dönthették el, hogy milyen tevékenységek legyenek és melyikben szeretnének részt venni. Kötelező azonban semmi sem volt. A fiúk a kinekt parti után az iskola tornatermében fociztak. A lányok pedig kézműveskedtek, társasoztak, olvastak, beszélgettek. Délután pedig közösen pogácsát sütöttünk. Ezen a napon a kultúrház csocsója, pingpongasztala és biliárdja szinte egy percre sem pihent. A tábor utolsó napjára az időjárás is újra nyári formáját mutatta, s örömmel indultunk Zánkára, ahol a helyi tájházban a falusi életmód mindennapjainak eszközei mellett a térség borászati kultúráját is megismerhettük. A nap tovább részében pedig az árnyas fák alatt a strandon pihenhettük ki a hét fáradalmait. A ragyogó meleg napsütés és a csillogó víztükör látványa ellensúlyozta a még hideg Balaton vizét. A bátor fürdőzőket azonban semmi sem tartotta vissza a csobbanástól.

A beszélgetésekből és az értékelő kérdőívekből, örömmel mondhatjuk, hogy a gyermekek számára tényleg élményekben gazdaggá tudtuk tenni ezt az öt napot. Az 500 forint önrész pedig tényleg csak jelképes összeg volt, ahhoz képest, amennyibe ténylegesen került a tábor. A szervezésben és a lebonyolításban aktív segítséget nyújtottak a Művelődési Ház (Lukács Zsanett, Molnár Viktória), a Védőnői Szolgálat (Szalai Katalin), az Emlékház (Imre Zsuzsanna), és az iskola (Bellai Orsolya, Körmendi Ferencné, Schvarczkopf Anita) munkatársai. Dicséretet érdemelnek a gyerekek is, hiszen példamutató magatartásukkal és viselkedésükkel településünk és iskolánk jó hírét emelték. Külön köszönjük azon szülők munkáját is, akik az ételallergiában szenvedő gyermekek étkezésének biztosításához segítséget nyújtottak. (S.A.)

felsostabor2017--42-.jpg

 

 

 

A mappában található képek előnézete Unaloműző tábor - felsős